10 de març 2023

SEGONA SETMANA DE MARÇ

 Hola a tots i a totes!

Aquesta setmana ja no pareix que sigui hivern, pareix que la primavera s’ha avançat. Ha fet molt bons dies!

 

Per això ens hem fet les següents preguntes: Per què encara estem a l’hivern i no fa fred? o Per què a l’hivern ja no fa tant de fred com abans i a l’estiu fa encara més calor?

A partir d’aquestes preguntes i d’algunes més hem començat a xerrar del Canvi Climàtic: “Què podem fer per ajudar al nostre planeta?” i “Quins efectes tindrà si no el cuidem?”

Després de fer un poc de conversa i treure les nostres hipòtesis, en grup cooperatiu hem anat a veure el mural que han fet el grup de 2nA i l’hem estat observant. El nom del mural és: Ajuda al món. Després de veure-lo hem anotat a la pissarra el que hem après i les nostres conclusions, a partir d’aquí farem feina per aprendre el què hem de fer per salvar a la nostra estimada Terra.


 







Ja hem après que les 4R són la clau per poder cuidar el medi ambient. Gràcies a una cançó ens ha estat més fàcil memoritzar quines eren les 4R. Ara hem d’aconseguir memoritzar-la. Aquí vos deixem l’enllaç per poder practicar-la:

El rap de les 4R




Projecte aquesta setmana hem parlat sobre els extraterrestres: si creiem que existien, com són físicament, si algú n’ha vist algun mai, etc. Ha estat un tema que ens ha agradat molt i del que hem tret diverses teories.

 

 


També hem fet les nostres exposicions orals: “Imagin que som un extraterrestre”. Ens han sortit molt bé!

 

 


 




































Matemàtiques hem introduït la suma duent: vam practicar-la a la taula per poder aprendre a fer-les. A tots ens agrada molt fer-ne! 

 

 





 

També hem après a fer un altre tipus de gràfic per representar dades. Fins ara havíem emprat el gràfic de columnes, aquesta setmana hem après a emprar el gràfic circular.

 

 






 

Fusioart hem acabat de fer els coets que estaven començats i hem fet microespais. La setmana que ve farem una activitat molt divertida i que té relació amb el tema del Canvi Climàtic. Endevineu que serà?

 






 

I l’activitat més xula i més destacable d’aquesta setmana ha estat: El 8M!

Va ser molt bonic i emotiu, tots vam dur alguna cosa de color lila i tota l’escola va participar a la caminada solidària que es va fer des de l’Ajuntament d’Inca fins al Poliesportiu Mateu Canyelles, a on es va llegir un manifest. Hi va haver molta gent!

Després vam tornar a l’escola i tots els alumnes vam cantar junts al pati la cançó que havíem practicat tant: I tu, sols tu

 

 








 



I, finalment, la nostra estimada Jaia Quaresma ens ha tornat deixar un regalet. Aquesta setmana per poder llevar-li la tercera cama hem hagut de resoldre un enigma. Un cop resolt i cantada la seva cançó, hem sortejat qui era l’afortunat que li llevaria la cama aquesta setmana i ha estat en Jeremy! 

A qui li tocarà llevar-li la pròxima setmana?

 

 





 

Bon cap de setmana a tots i totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada