17 de març 2023

TERCERA SETMANA DE MARÇ

 Hola a tots i totes!

 

Aquesta setmana hem continuat fent molta feina:

Matemàtiques hem après la centena del 400. Ha estat molt fàcil ja que és molt semblant a les anteriors i ja les tenim per mà!

 

Llengües hem fet “El nom propi i el nom comú”, i hem après que els noms de persones, animals o llocs comencen en lletra de pal. Ho hem de practicar molt!

 

 



També hem après “Las palabras compuestas” que són aquelles paraules que estan formades per dues paraules diferents. Com per exemple: extraterrestre. Ens pensàvem que no, però n’existeixen moltes!

 

Projecte hem treballat sobre les persones que fan feina a l’espai. I a partir d’aquí hem xerrat d’altres professions i del que ens agradaria dedicar-mos en ser grans. També hem xerrat de si ens agradaria ser astronautes!

 

 

També hem continuat fent feina sobre el Canvi Climàtic. Quines coses són les que podem fer bones pel nostre estimat planeta Terra i quines coses dolentes poden arribar a passar si no el cuidem. Una de les accions bones que hem de portar a terme en el nostre dia a dia és el Reciclatge (també és una de les quatre “erres” que vam aprendre la setmana passada amb el rap). Per tant, hem après el que es tira a cada contenidor i que altres objectes, com les piles o les bombetes de llum, van a contenidors especials. Ho hem de practicar fent-lo cada dia a casa!

 

 












 

A més, com ha hem dit, també hem parlat de les conseqüències negatives que passaran si no tractem bé la Terra, una d’aquestes és el “Desgel dels pols”, això implica que com la temperatura del planeta va pujant, els pols es fan fonent i això pot provocar desastres naturals, extincions d’algunes espècies animals... 

Per aquest motiu, hem fet un experiment en el que es pot veure com el gel es fa fonent degut a la temperatura i com això fa que el nivell del mar vagi pujant. Mireu-ho a les fotos.

 

 





 



Un dia després...




Fusioart, com vam anticipar la setmana passada, hem començat a treballar també el Canvi Climàtic. Primer, na Jenny ens va posar una cançó, que ens va agradar molt, relacionada amb tres de les “erres”.  Després vam mirar un vídeo que ens ajuda a prendre consciència de lo important que és tenir cura del medi ambient. Seguidament, vam tenir una conversa per recordar i afegir coses sobre el què havíem après sobre aquest tema. 

I finalment...

Amb els productes reciclats que hem anat duent tota la setmana, elaborarem un personatge en grup cooperatiu. Aquesta setmana hem anat experimentant amb els objectes damunt la fusta per començar a tenir una idea que com farem els nostres personatges reciclats!

 


 









I també contar que la nostra estimada Jaia Quaresma ens ha tornar a dur una feineta. Ens ha portat escrita la seva cançó però amb espais en blanc per omplir-los i així es podia assegurar que ens la sabíem ben de memòria!

Ens ha escrit una noteta que deia que si no la completàvem, no podíem arrancar-li la quarta cama.

Aquesta Jaia ens fa fer una feinada!

En Max ha estat l’afortunat que li ha tret la cama i se l'ha quedat. A veure qui serà la pròxima setmana...

 

 








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada